Gezonde school

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. 

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school is al in het bezit van de volgende certificaten.

  • Bewegen & Sport

  • Welbevinden


We willen naast gezond gedrag, ook gezond eten promoten. Wij vragen onze ouders daarom om het volgende:

Ontbijt

Wilt u ervoor zorgen dat uw kind thuis al ontbeten heeft? Een goed ontbijt levert de energie voor de benodigde concentratie op school.

Pauzehap

Het is belangrijk dat kinderen gevarieerd eten. Het eten van groente, fruit en vezels draagt bij aan een gezonde ontwikkeling. Wij vragen u daarom om gezonde tussendoortjes zoals fruit, groente en (volkoren)boterhammen mee te geven aan uw kind. Het meegeven van snoep of chocola als tussendoortje is niet de bedoeling, ook omdat het niet fijn is als het ene kind wel een snoepje krijgt en de ander niet.

Wij adviseren om uw kind water of dranken zonder toegevoegde suikers mee te geven. Priklimonade en energiedrankjes zijn niet toegestaan.

Buiten de gezonde voeding om vinden wij het milieu ook belangrijk en daarom vragen wij u om het eten en drinken in hardplastic bakjes en bekers (voorzien van de naam van uw kind) mee te geven.

Feesten en partijen

We willen ongezonde traktaties graag binnen de perken houden en ouders vragen om het klein te houden. In de klas wordt er één lekkernij gegeten, eventuele aanvullende dingen worden meegegeven naar huis. Lolly’s en zuurstokken zijn op school niet fijn; het duurt lang voordat ze opgegeten zijn en lopen of rennen met een lolly vinden wij gevaarlijk. Wilt u aan de leerkracht vragen of er in de groep kinderen zijn die bepaalde traktaties niet mogen hebben?